Het CO2 budget: een eerste stap naar een Sociaal Kredietsysteem?

En wederom iets wat 2 jaar geleden als een complottheorie werd bestempeld dat nu werkelijkheid gaat worden: het CO2 budget. Dit in combinatie met hoe het prijsplafond voor energie werkelijk zal worden uitgevoerd, waarbij de overheid bepaalt wat jij in welke periode mag verbruiken om niet in armoede te vervallen door kunstmatig verhoogde marktprijzen, begint het toch behoorlijk te lijken op: 

Een Social Credit System! 

Wat missen we nog? O ja een Europese digitale identiteit waar we deze bovenstaande data aan kunnen koppelen. Gelukkig zijn ze daar ook al voor aan het lobbyen.

Maar wacht, zou het dan ook niet handig zijn om Central Bank Digital Currency in te voeren zodat we dat ook kunnen koppelen aan deze identiteit? Dan kan alles in het leven mooi geregeld worden via 1 platform!

Je krijgt er coins binnen en afhankelijk van hoe volg- en spaarzaam je als burger bent mag je er genoeg houden om nog wat leuke dingen te doen. Lekker uit eten gaan vanavond om een bietenburger te verorberen waarschijnlijk. Want helaas kan je er geen gewone hamburger meer voor krijgen, je hebt je runderlapje voor deze maand al gehad en je hebt met de auto je ouders en wat vrienden bezocht. Dat was je al duur komen te staan qua coins..

En omdat je je prik niet hebt genomen wordt je maandelijks sowieso al 20% gekort op je coins, dus leven in 2030 is helaas niet wat het ooit was.

Gaan we een dergelijke toekomst echt zomaar accepteren?

Voor de duidelijkheid: ik ben niet tegen maatregelen die duurzaamheid promoten. Ik geloof alleen heilig dat de elite niets om het klimaat geeft. Zij hebben in de afgelopen 50 jaar niets gedaan om duurzamer te ontginnen en produceren en kozen steeds voor het uitkeren van meer en meer dividend aan hun aandeelhouders ipv het investeren in duurzaamheid. 

Wat zich nu afspeelt is een soort endgame waarin zij langzaam de financiële slagkracht van het gewone volk afpakken, zodat er geen grote oppositie meer kan ontstaan tegen hun plannen. 

Het gaat dus niet om het klimaat maar om controle. 

Een sociaal kredietsysteem is hun gedroomde oplossing: totale controle tot op het kleinste niveau: de burger. Terwijl ik al 20 jaar geloof dat decentralisatie de werkelijke oplossing is om het leven duurzaam te maken. Kleine lokale productie dmv moderne technologie, het sluiten van afvalstromen (cradle to cradle) en meer verantwoordelijkheid voor en verbondenheid met de lokale natuur. 

De elite wil dit niet want decentralisatie gaat vooral over zelfsturing. Het empowered people om zelf verantwoordelijkheid te nemen ipv dat ze gecontroleerd worden. 

Ook voor een decentrale toekomst zou er enorm veel moeten veranderen (net als in de huidige Great Reset), alleen zou die reset ons leven juist verrijken, ons weer in contact brengen met onze natuur. En zou het een oplossing bieden die zorgt voor zoveel meer vrijheid en gelijkheid. Tegelijkertijd zou het de excessen van het kapitalisme (gericht op eeuwige groei en maximale winst met alle gevolgen van dien voor mens en natuur) compleet onderuit halen.

Het blijft vaak angstvallig stil op mijn posts. Ik hoop dat dat komt omdat mensen beginnen te beseffen dat waar ik al 2 jaar voor waarschuw nu helemaal niet meer zo wappie lijkt te zijn als het ooit leek. Als dat zo is ben ik er voor je. Je mag mij altijd berichten als jij meer wil weten over mijn ooit zo gestoorde wereldbeeld. ❤️

Published

Updated

Author

robert

Categories

General

Comments