Is politiegeweld gerechtvaardigd tegen deze demonstranten?

De demonstraties tegen de coronamaatregelen in Amsterdam van begin januari 2021 werden in de media compleet verkeerd afgespiegeld. De beelden die ik zag op instagram van mensen die erbij waren schetsten een totaal ander beeld. Het geweld wat werd toegepast door de politie was excessief en de beelden van ME-ers op paarden die in linie al knuppelend door de menigte galoppeerden waren on-Nederlands. Nog maar te zwijgen over de bijtwonden die ik zag toegebracht door politiehonden.

Samen met een vriend (tevens filmmaker) besloten wij dat het echt noodzakelijk was om een eerlijke weergave van de feiten te geven in een reeks professionele reportages op het door ons opgerichte YouTube kanaal “Het Vrije Woord”, om zo tegenwicht te bieden tegen het MSM narratief. Bij de derde demonstratie van dat jaar waren we erbij om mensen te interviewen wat er nou daadwerkelijk was gebeurd bij de demo’s in de twee weken daarvoor en of de demonstranten inderdaad de aanstichters waren van het geweld. *Spoiler* dat was niet zo. 😉